Свети Сава 2017.
петак, 27 јануар 2017 19:02

27. јануар 2017. године

Према календару рада основна школа прославља 27. јануар  као своју школску славу.

Ове године у нашој школи школска слава Свети Сава прослављена је низом активности. 

Учешћем у литерарном и ликовном конкурсу ученици су први започели припреме за прославу школске славе.Изложба радова ученика  постављена је у холу школе. Најбољи радови су награђени.

У четвртак, 26. јануара 2017. године у сали Дома културе у Сочаници, одржана је свечана приредба. Учествовао је велики број ученика, чланова драмске, рецитаторске и других секција.

Том приликом, директор школе Драган Радовановић, наградио је најбоље ученике, учеснике литерарног и ликовног конкурса, као и конкурса "И ја знам да пројектујем".

Ученици драмске секције извели су комад о Светом Сави.Ученици  из издвојеног одељења у Горњој Сочаници присуствовали су литургији у манастиру Усековење св. Јована. Том приликом ученицима су подељени вредни поклони.


Учитељица Светлана Радосављевић са ученицимаВидео материјал са приредбе погледајте на следећем линку:

Видео 1


Видео 2За допринос у образовању и васпитању генерација ученика, Светосавску повељу је ове године добила наставница Горица Марковић, професор географије.

Петак, 27. јануар 2017. године.


У школи је пресечен славски колач. Овогодишњи домаћини били су Синиша Николић, педагог школе и Мирјана Костић, проф. разредне наставе.
За све просветне раднике наше општине организован је свечани ручак у ресторану "Престиж" у Лешку.
Фото и видео:

Славиша Богићевић


 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian