Европски дан језика Штампа Ел. пошта
понедељак, 30 септембар 2019 11:28

Имамо услова за бројне активности и радо их користимо.
Ту нам је и библиотека са енциклопедијама и различитим наставним помагалима.  Поводом Европског дана језика, 26. септембра, наша школа се ове године придружила обележавању овог значајног датума. 

Циљ ове активности јесте истицање језичког богатства, информисање јавности о значају учења језика, подржавање целоживотног учења језика, како у оквиру школа, тако и ван њих, за потребе школе, посла, из задовољства, као и размену искуства. Наши ученици су, уз малу помоћ својих наставника, својим учешћем дали свој допринос и на свој начин, веродостојно одговорили на поменуту тему.Ученице  Андреја Гвозденовић, Јована Бојовић и Дара Антосијевић су нам говориле о Историјском развоју Српског језика. Јована Бојовић и Сања Здравковић, својом емоцијом у гласу, дочарале су нам рецитацију народне песме „Момак и девојка” и „Опомена”, Д. Максимовић. Михајло Јанковић нам је припремио и на свој начин приближио песму „ What a wonderful world“, Луј Армстронга.
Ученица Исидора Јовановић  је на руском језику рецитовала песму „Ја Вас љубил”. Својом изведбом, није оставила никога равнодушним.

Остали ученици су се потрудили да на што више језика напишу реч „Волим те”, и да нам сликовито прикажу своје знање о истим. Ова реч није случајно одабрана. Управо су овом речју желели да скрену пажњу колико је битно поштовати друге и  њихова културолошка богатства, а уједно волети свој народ и радити на очувању истог.Наставници енглеског језика, Лидија Васић и Славиша Богићевић, у сарадњи са наставницима српског и руског језика, Милицом Миладиновић и Миланом Радосављевићем, су наше ученике усмеравали приликом одабира песама и текстова. Било је пуно смеха, али и озбиљног рада. Ученици су показали знање из области страних језика, културе и историје  наших, као и других народа.


 

Текст и фото:

Јелена Секулић, школски библиотекар

 

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian