Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2019-2020 ВЕСТИ 2019-2020 Дечја недеља из угла библиотеке
Дечја недеља из угла библиотеке ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 09 октобар 2019 17:02

Манифестација Дечја недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, њихово право да одрастају у што бољим условима.
Дечја недеља са слоганом „Да право свако – дете ужива лако“ ове године се обележава од 7. до 13. октобра.У организацији са школском библиотеком, ученици нижих разреда су се потрудили да припреме пригодан програм.

Наставница грађанског васпитања, Слободанка Бараћ, упознала је децу са Дечјим правима и објаснила  на најбољи начин шта она представљају за њих.Уценици првог разреда су нам се представили песмом: „Ала је леп овај свет“.
Овај програм употпунили су ученици нижих разреда рецитацијама, како својих, тако и песама наших познатих песника, и изведбом драмских текстова.


Учитељи, као и сви присутни, уживали су, знајући да су деца уложила доста труда и рада како би  испунила своја, као и очекивања истих.
Захваљујем се пре свега деци, њиховим учитељима који су им пружили пуну подршку и усмерили их ка успешној реализацији осмишљеног програма, као и гостима, који су својим присуством показатељ деци да се њихова права и глас и те како поштују и уважавају.

Дечју недељу смо завршили представом "Псић и мачкица". Деца су уживала и уз осмех пропратили представу до краја.


 

Текст и фото:

Јелена Секулић,

школски библиотекар

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian