Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2019-2020 Да право свако - дете ужива лако!
Да право свако - дете ужива лако! ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 11 октобар 2019 19:42

 

Понедељак, 07.10.2019. године

Ученици Горње Сочанице, са својим учитељицама, Ћуковић Јеленом и Мијаиловић Данијелом, су започели Дечију недељу читањем Конвенције дечијих права и израдом дрва пријатељства.  Свако је имао задатак да на папиру у боји нацрта своје руке, изреже и на њима напише име и презиме, као и то шта за њих представља пријатељство. На тај начин је формирано дрво пријатељства, укључујући и учитељице.






Уторак, 08.10.2019. године

Други дан Дечије недеље ученици су искористили да покажу своју креативност и цртежима представе како они доживљавају школу и дружење у њој. Јер, машта може свашта...






Среда, 09.10.2019. године

Наредног дана ученици су изразили жељу да пошаљу јавну и јасну поруку свима да ДА ПРАВО СВАКО ДЕТЕ УЖИВА ЛАКО.






КЛИКОМ НА СЛИКУ ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО!


Четвртак, 10.10.2019. године

Данашњи дан је био дан за даривање. Ученици су правили пријатељске ланчиће које су поклонили другу/другарици. Да би осећај даривања био потпун, учитељице Јелена и Данијела су, по завршетку радова, обрадовале малишане прикладним слаткишима.





Учитељица Јелена Ћуковић

Циљ Дечије недеље је био скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце, указивање јавности на права и потребе деце, указивање на одговорност коју породица, школа и држава имају у заштити деце и остваривању њихових права као и промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу.

Сходно томе, Дечија недеља је успешно реализована на обострано задовољство ученика и учитељица.







Текст и фото, учитељице:

Данијела Мијаиловић

Јелена Ћуковић

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер