Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2022-2023 Пишем, стварам - награде освајам
Пишем, стварам - награде освајам ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 20 март 2023 20:34

 

Добротворно друштво "Достиник" из Ниша крајем године је организовало литерарни конкурс под називом "Достиников дукат". Тема овогодишњег, другог по реду конкурса, била је "На огњишту мојих предака", а конкурс је био отворен до краја децембра.

Ученици наше школе су са великим надахнућем прионули на писање ове теме, неки од њих кроз песме, а други кроз прозне радове, обзиром да нису били жанровски ограничени. Исказали су своју креативност кроз речи о својој домовини, прецима, слободи.

 

Вест о постигнутим резултатима нас је обрадовала на Сретење. Прва награда, у виду паметног сата, припала је ученици наше школе Магдалени Вучинић, која похађа шести разред.

 

Ово није била једина награда која је намењена нашој школи. Награда - слатки пакет је додељена Теодори Милановић, такође ученици шестог разреда, која је на прошлогодишњем конкурсу освојила прво место.

Књигама су награђени ученици: Марта Миладиновић, Јана Јовановић (пети разред), Ана Благојевић (седми разред) и Михајло Јанковић (осми разред).

 

Похвалнице су припале ученицима: Михајлу Милићевићу, Викторији Благојевић, Иви Спасојевић, Ирини Благојевић (пети разред), Анђелији Здравковић и Наташи Спасојевић (шести разред).

Свим наведеним ученицима, а и нама наставницима је срце пуно радости и поноса због остварених постигнућа. Сасвим сигурно ћемо се одазвати и следећем конкурсу које "Достиник" буде организовао, поносни на себе и своје радове.

 

Текст и фото:

Бранка Јовановић

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер