Почетна ВЕСТИ Вести ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ 105 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА
ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ 105 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ПДФ Штампа Ел. пошта
петак, 03 новембар 2023 10:37

 

 

ОДБОР ЗА ПОМОЋ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

БАЊА ЛУКА, РЕПУБЛИКА СРПСКА

 

Бања Лука, 02.новембар 2023.године

 

Директору Драгану Радовановићу

 

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ 105 ПОСТОЈАЊА ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" СОЧАНИЦА

 

Искрене честитке директору, руковдству, професорима, наставницима, свим запосленим, а посебно ученицима поводом обиљежавања 105.година постојања Ваше основне школе "Вук Караџић" Сочаница општина Лепосавић на нашем Светом Косову и Метохији.

Од 1918.године наком првог свјетског рата Васкрсењем и почетком постојања школе још у кући Милуна Јовановића па до данас школа је прошла велике преобрате, рушења, грађења али је увјек постојала, опстајала у историјски тешким временима за српски народ на Косову и Метохији или Старој Србији.

 

Свих ових 105.година колико сте само образовали ученика и запослили просвјетних радника да израчунамо била би то импозантна бројка и показала непроцијењиву вредност за Сочаницу, Лепосавич и Косово и Метохију, а поготово за српску дјецу и српски народ.

Велики број од дјетета па до његовог одрастања извели сте на пут а просвјетни радници утакали им образовање, знање, доброту, хуманост сваком дјетету и ученику који је из ове вредне школске установе кренуо даље у живот.

 

Опстајете и сада у тешким временинима за сав српски народ, а поготово за Вас на Косову и Метохији, чувајући чирилицу, српску културу, српско образовање, народне обичаје и на томе сви требамо бити захвални што је Ваша школа и других 106 колико има српских школа на Космету највећи стуб сте српскох постана и Богу хвала није нарушена ваша аутоновмија српске просввјете. Даће Бог да тако и остане на вијек вијекова.

 

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке прати Ваш цијењени рад, увјек посвећује пажњу Вашим ученицима и радује се Вашем доласку у Републику Српску, Радује се Вашим успјесима, одликовањима, плакетама и наградама које добијате. Братимуили смо Вас са основном школом Доситеј Обрадовић из Приједора и истоименом школом Вук Караџић из Требиња и понсни смо на то!.

Вама свима запосленим желим добро здравље, бољи просперитет и услове, веће плате а ученицима да учењем и знањем побједе све потешкоће у свакодневној борби њихових породица и њих самих за српски опстанак на Косову и Метохији нашој духовној и културној Икони цијелог српског рода.

 

Чувајте нам српско постојање, српску просвјету, културу, народне обичаје, чувајте нам Косово и Метохију. Подршку моју лично, Одбора и Ваших братских школа и Републике Српске увјек ћете имато по нашим могућностима.Нека Ваша школа никад се не угаси, траје вијечно и сваке године да упише бар једног првачића више од предходне.

Радо би био на Вашем празнику да Вам лично честитам и уживамо заједно у Вашем празничном програму, али и даље траје забрана мог уласка на Косово и Метохију од стране ПУ Приштина и Полиције такозваног Кососва..

 

Живи били!!!

Увјек с Вама!

 

Предсједник Одбора

Милорад Арлов

 

Видео материјал погледајте овде:

Видео1

Видео2

Видео3

Видео4

Видео5

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер