Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2011-2012 Јубилеј - 93 године постојања школе
Јубилеј - 93 године постојања школе ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 08 новембар 2011 00:00


Обележавање јубилеја, 93 године постојања ОШ "Вук Караџић" у Сочаници почело је поздравним говором директора школе Драгана Радовановића. Прослави Дана школе присуствовао је велики број ученика школе, њихових родитеља, представници СО Лепосавић, свештенство манастира Усековење св. Јована у Сочаници, мештани Сочанице и околине...

У знак захвалности првом учитељу школе, Антонију Вуксановићу откривена је спомен плоча. Част да открије спомен плочу припала је унуку нашег првог учитеља Зорану Вуксановићу.

Зоран Вуксановић


Након откривања спомен плоче приступило се свечаном отварању фискултурне сале. Градња ове сале започета је 1998. године, а убрзо прекинута због познатих догађаја. Изградња је настављена 2003. године уз помоћ Владе Републике Србије која је обезбедила финансијска средства за завршетак радова. Почетак радова на изградњи фискултурне сале


Након отклањања одређених грађевинских недостатака, а уз велико разумевање представника СО Лепосавић стекли су се услови за добијање употребне дозволе. 

Свечано отварање фискултурне сале обавили су председник Скупштине општине Лепосавић Славко Стефановић и потпреседник Скупштине општине Лепосавић Рато Милојевић.

Свечаности су присуствовали и бивши радници школе.


Вукомирка Јовановић, Верица Бановић, Станика Секулић и Љубинка Милановић
Данашњи изглед фискултурне сале


Након отварања фискултурне сале  одржана је Свечана академија у просторији Дома културе у Сочаници.Учешће на приредби узели су ученици школе, учесници драмске, рецитаторске и ликовне секције, хор школе, као и чланови КУД "КОПАОНИК" из Лепосавића.


Представници Ђачког парламента


Поред ученика, родитеља и мештана Сочанице приредби су присуствовали и представници СО Лепосавић, директори локалних основних и средњих школа, вртића, свештенство манастира и остали.Више о историјату школе прочитајте овде.


Видео материјал погледајте са прославе Дана школе погледајте овде:
Захваљујемо се РТВ "МИР" из Лепосавића на видео материјалу.на врх стране

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер