Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2011-2012 ВЕСТИ 2011-2012 Мала матура - велико срце 2012
Мала матура - велико срце 2012 Штампа Ел. пошта
уторак, 15 мај 2012 16:31


“Мала матура - велико срце”


Под окриљем традиционалне манифестације “Мала матура - велико срце”, од  17. до 21. маја  око 1200 осмака са Косова и Метохије биће гости својих вршњака у Београду, потврдио је повереник  министарства  просвете Предраг Стојчетовић.


“Све припреме су обављене, очекујем да ће ученици ове године бити лепо примљени, да ће се лепо провести  међу својим вршњацима у Београду. Аутобуси пут Београда крећу 17.маја око 8 сати са платоа железничке станице у Звечану”, казао је Стојчетовић у изјави за Контакт плус радио.


Током боравка у Београду, ученици упознају школу-домаћина, посећују културне и историјске знаменитости Београда, обилазе бесплатно београдске музеје у организацији Градског секретаријата за културу, а организује се и вишедневни програм, који може обухватати спортски дан на Ади Циганлији, вожњу бродом, позоришну представу, музички концерт или свечану академију, те одлазак на фудбалску утакмицу.


Међу одредиштима гостију током година су били и Аеродром Никола Тесла и Музеј југословенског ваздухопловства, војни аеродром у Батајници, коњичка бригада Министарства унутрашњих послова, Авала, Београдски зоолошки врт.


Стојчетовић је додао да ће  се ове године, према препоруци министра просвете Жарка Обрадовића, мала матура у свим основним школама на КиМ прослављати у школским објектима.


“То је пре свега из безбедносних разлога а по реакцијама које сам добио од неких родитеља и јефтиније. Подсећам да се мала матура не може организовати изван школских просторија”, истиче Стојчетовић.


Акцију “Мала матура - велико срце” организују Министарство просвете и науке, Министарство за Косово и Метохију и секретаријат града Београда.


Превоз до Београда је организованим аутобусима, а дочек и испраћај су испред Палате Србија.


Акција се организује од 2006. године.


Извор информације : Контакт плус радио
Број ученика осмог разреда из наше школе је 17. Ученике води разредни старешина Драгана Чакаревић.

Ученици наше школе биће гости ОШ "Раде Драинац" у Борчи.Детаљан план овогодишње манифестације погледајте овде.


Погледајте извештај са прошлогодишње манифестације ОВДЕ.ФОТО ИЗВЕШТАЈ СА ОВЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

ИЗ УГЛА НАШИХ УЧЕНИКА !!!!


на врх странице

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер