Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2013-2014 ВЕСТИ 2013-2014 Збирке задатака за завршни испит !!!
Збирке задатака за завршни испит !!! Штампа Ел. пошта
петак, 24 јануар 2014 18:05

Љубиша Антонијевић, помоћник министра за предшколско образовање и васпитање и Драган Банићевић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања представили су збирке задатака за припрему завршног испита у основном образовању и васпитању.На конференцији за новинаре у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић, помоћник министра за предшколско образовање и васпитање је рекао да су збирке одштампане на време и да ће бити помоћ ученицима и родитељима, као и да ће смањити ангажовање приватних професора. На завршном испиту у школској 2014/15. години, по први пут, наћи ће се непознати задаци .


Антонијевић је нагласио да ће се збирке од данас наћи у продаји у књижарама " Просветног прегледа", „Завода за издавање уџбеника" као и свих аквизитера који су иначе дистрибуирали уџбенике за целу територију Републике Србије.


Драган Банићевић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања је истакао да су питања у збиркама заснована на образовним стандардима Републике Србије, а да увођењем трећег , комбинованог теста завршни испит добија функцију сертификације, односно показује да су ученици стекли функционално знање.


Цена Збирке задатака за српски, односно матерњи језик је 270, математику 160, док Збирка задатака за комбиновани тест кошта 130 динара.

 

Извор вести:


http://www.mpn.gov.rs/vesti/1117-u-prodaji-zbirke-zadataka-za-pripremu-zavrsnog-ispita


Видео материјал са конференције за новинаре погледајте на следећем линку:


http://www.blic.rs/video


 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian