Дан школе - 2014. Ел. пошта
уторак, 11 новембар 2014 18:29


Дан  школе  прослављамо  08. новембра. 

Ове године, 08.11.2014., школа је прославила 96. година постојања школства на овим нашим просторима.

У холу школе постављена је изложба ђачких радова на тему "ВУК КАРАЏИЋ".

У просторији школе одржана је промоција школског листа "ОГЛЕДАЛЦЕ" и летописа школе за школску 2013/2014. годину.О школском листу и летопису говорили су аутор школског листа Драгана Чакаревић, Валентина Питулић  продекан Филозофског факултета Приштина са седиштем у Косовској Митровици, Ленка Милојевић  проф. српског језика у школи и сарадник на Филозофском факултету Приштина са седиштем у Косовској Митровици и  Весна Минић  педагог, проф. на Учитељском факултету Призрен са седиштем у Лепосавићу. 
„Реч, датум и година остану као вечито сведочанство, сведочанство времена, људи који су радили, постојали, дали много тога да школа опстане, а посебно они који стоје иза оваквих пројеката који захтевају велики рад и труд чији се резултати налазе пред нама.“ нагласила је Валентина Питулић, која је и сама била радник наше школе.Радницима школе, који су то право остварили, додељене су ЈУБИЛАРНЕ НАГРЕДЕ за 2013. годину.На терену испред школе одржана је фудбалска утакмица измећу наставника и ученика.Иако је резултат био у другом плану, и ове године су успешнији били наставници, победивши са 6:3.Успешним ученицима у спорту, Александри Благојевић и Виктору Трајковићу,  директор школе Драган Радовановић, уручио је поклоне. 

У сали Дома културе у Сочаници одржана је пригодна свечаност и културно-уметнички програм.


Хор наше школереч директора Драгана Радовановића


На самом почетку, директор школе је уручио захвалницу Милету Милентијевићу, учитељу који је цео свој радни век провео у нашој школи и посветио се образовању и васпитању многих генерација ученика.Захвалнице су добили и Драгана Чакаревић, аутор школског листа "ОГЛЕДАЛЦЕ" и Саша Јовановић за допринос у  изради летописа школе за школску 2013/2014. годину.Приредба је настављена културно-уметничким програмом у извођењу ученика наше школе. Учествовали су ученици драмске и  рецитаторске секције, као и најмлађи ученици, чланови КУД "Копаоник" из Лепосавића.


Телевизијске репортаже можете погледати овде:

РТВ "МИР" ЛепосавићТВ "МОСТ" Звечан

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian