СКИ викенд - Голија 2015 ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 02 фебруар 2015 21:08

 


У петак 30.01.2015. године ученици ОШ ,,Вук Караџић" Сочаница запутили се пут планине Голије.


Било нас је око 50 ученика и наставници: Драган Симовић, Драшко Барлов, Саша Благојевић, Марко Јовановић и Славиша Богићевић.

На самом доласку затекао нас је велики снег и прелепи планински предели - права зимска идила.Након доласка у хотел ,,Голија" и размештаја по собама следила је вечера и одмор.У суботу, након устајања и доручка-голијски астал, једва смо чекали да изађемо на снег који је целе ноћи падао.

Већина ученика (око 40) је изразила жељу за скијањем, па су задужили ски-опрему. Ко није желео да скија отишао је на санкање или у шетњу.Наставници Драган и Драшко су поделили децу у две групе и почели са ски-обуком на малој стази у Јелаку.Ски-час је трајао све до ручка и ту су ученици овладали првим корацима скијања.

После (доброг) ручка - поново скијање, с тим што су ученици који су били мало напреднији скијаши прешли на стазу са жичаром (са наставником Драшком), а оно који још нису савладали основе скијања - остали са наставником Драганом да вежбају на малој стази.

Сви су се вратили на вечеру презадовољни и пуни утисака. После вечере и краћег одмора организована је и игранка у ресторану хотела.
Током целе ноћи и јутра (недеља) пада густ снег. После доручка велико питање: Да ли је уопште могуће скијање данас?


Велики неутабан снег и лоши временски услови, а деца нестрпљива и гладна скијања. Скијати или не - питање је сад.

Међутим, можда уз помоћ дечје молитве, гле чуда - стаде снег и поче да се пробијају сунчеви зраци.

Сви смо за трен ока били спремни на стази. Данас у знатно већем броју на стази са жичаром (око 30 ученика). И није нам било тешко да сами утабамо стазу јер се табач снега покварио. Сви ученици су данас приказали солидан напредак, уз сталну контролу наставника.


Након ручка, спремили смо се за одлазак кући.Пошто је због великог снега пут био клизав, морали смо да пешачимо неких 2-3 километра и тек онда ушли у аутобус. Али ни то нам није било тешко, већ је по сунчаном времену била лепа рекреација са предивним погледима ка Пештеру и даље.


Сви смо се презадовољни вратили у Сочаницу, пуни утисака и са надом да ће се и наредних година овако нешто поновити...


Драшко Барлов


СВЕ ЧЕСТИТКЕ ОРГАНИЗАТОРИМА !

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian