Дан школе 2015. Ел. пошта
субота, 07 новембар 2015 20:29


06. новембар 2015. година

Основна школа "Вук Караџић" прославила 97 година постојања. Свој Дан школе прославили смо низом активности.

У холу школе постављена је изложба ученичких радова "Вук Караџић".



Промоција једанаестог броја школског листа "Огледалце" и летописа школе за школску 2014-2015. годину, као и летописа школе из издвојеног одељења у селу Борчане, одржан је у кабинету енглеског језика.


Директор школе, Драган Радовановић, поздравио је све присутне, радницима школе честитао празник и захвалио се гостима на издвојеном времену и што су својим стручним мишљењем помогли презентацију школског листа и летописа школе.


Поред аутора, на промоцији су говорили и професори са учитељског факултета из Лепосавића  Петар Раичевић, Бошко Миловановић и Слађана Видосављевић.



О летопису школе у Борчану, који је почео да се пише давне 1955. године, говорила је учитељица Светлана Радосављевић, која је била и последња учитељица у том селу и радила до 1994. године  када је и сама школа престала са радом због недовољног броја ученика.


У школи у Борчану радио је и Ратомир Вукашиновић  у периоду од  1968. до 1974. године, који нам је пренео део богатог искуства из свог рада у овом планинском селу.


На терену школе одржана је фудбалска утакмица између екипа наставника и ученика.




Резултат ове утакмице је био такав да је, ипак, победило искуство (5:3).


У сали Дома културе у Сочаници одржан је богат културно-уметнички програм под називом "Вуково доба", у извођењу ученика драмске секције школе.

Том приликом директор школе Драган Радовановић поделио је похвале ученицима који су остварили запажене резултате у свом раду.


Директор школе Драган Радовановић













Целу манифестацију медијски је испратила телевизија "Мост" из Звечана. 

ТВ "Мост" - Вести 06.11.2015. година - погледајте видео од 17:30 минута.


Фото: Милош Милетић

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian