Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2016-2017 ВЕСТИ 2016-2017 Посета удружењу Срба у Албанији, Скадар 2017.
Посета удружењу Срба у Албанији, Скадар 2017. ПДФ Штампа Ел. пошта
понедељак, 05 јун 2017 13:18

19. мај 2017. година

Директор школе, Драган Радовановић, обишао је Српско-црногорско удружење "Розафа-Морача" у Скадру.


Том приликом директор је удружењу поклонио више од 540 књига, наставног материјала, спортске опреме и друго.Директор Драган Радовановић је нагласио да је свестан ситуације у којој се налазе Срби у Албанији, да им је идентитет угрожен, као и образовање на матерњем језику."Иако вам је слобода ограничена и немате могућност за изражавање вероисповести, ви упркос томе не посустајете и неуморно се борите за своја права. Поред тога, што званична српска школа не постоји, свим снагама се залажете да српски језик и традиција не потону у заборав" - додао је   директор Радовановић.
"Као представник српске школе на северу Косова и Метохије, пружам вам пуну подршку и скромну помоћ од неколико књига из наше библиотеке. Желим да нагласим да се боримо за исте циљеве и да морамо бити уједињени, како бисмо успели да превазиђемо све препреке које стоје на путу очувања српства".
На овом поклону захвалили су се представници удружења.


Павло Брајевић - Јакоја, председник удружења


Светозар Ћираковић, професор српског језика

У знак захвалности, домаћини су поклонили директору књигу "Скадар", која је запис о постојању Срба на овим просторима.Директор Драган Радовановић је искористио прилику и обишао тврђаву Розафа са својим домаћинима.
Кратак видео запис о овој посети погледајте на нашем YouTube каналу или кликом на слику испод.КОМПЛЕТАН ВИДЕО ЗАПИС ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ.
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian