Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2018-2019 ВЕСТИ 2018-2019 Уручене Светосавске награде за 2018. годину
Уручене Светосавске награде за 2018. годину ПДФ Штампа Ел. пошта


 

27. јануар 2019. године

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић уручио је данас у Влади Србије традиционалне Светосавске награде  за 2018. године појединцима, установама и компанијама за изузетне резултате у области образовања и васпитања.

Шарчевић је оценио да је Светосавска награда једна од најзначајнијих и најлепших у Србији и додао да му је част што се налази у друштву добитника ове награде.

Не постоји ништа светије, од данашњег дана код Срба и људи који живе у Србији, јер Свети Сава окупља све на једном месту. То је личност којој нико не може ништа да приговори и замери, рекао је министар.

Он је истакао да је комисија изабрала најбоље међу предложеним кандидатима.

Светосавске награде додељује се за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређењу образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања. Од 230 пријављених на конкурсу je изабрано 27 добитника.

 20. Основна школа „Вук Караџић”, Сочаница


Школа континуирано ради на осигурању безбедности ученика и свих запослених у установи, истовремено развијајући и негујући позитивну атмосферу и сарадничке односе у школи. Реализује велики број пројеката у области унапређивања квалитета образовно-васпитног процеса и остварује успешну сарадњу са локалном заједницом.

У сарадњи са локалном самоуправом и Канцеларијом за Косово и Метохију, покренута је иницијатива да се издвојено одељење у Борчану организује као центар за рекреативну наставу за ученике са Косова и Метохије. Активно подржава све акције које се одржавају на нивоу локалне заједнице, као што су акције пошумљавања, заштите животне средине и друго.

Добитник је 2018. године Велике златне медаље на 13. међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду, а исте године и   Октобарске награде на прослави дана СО Лепосавић.  У 2018. години, школа  је прославила 100 година постојања.

 

 

Извор вести: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 

Влада Републике Србије

Последње ажурирано недеља, 27 јануар 2019 21:18
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian