Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2021-2022 ВЕСТИ 2021-2022 Никола Мијаиловић – наша будућа нада
Никола Мијаиловић – наша будућа нада Штампа Ел. пошта
четвртак, 07 јул 2022 11:15


 


Никола Мијаиловић


Увек треба следити свој пут, свој предосећај који нас подстиче на дела. Вођени њиме можемо постићи много, било да је у питању наука, спорт или уметност. Труд и резултати су увек препознатљиви, а ми као појединци се осећамо испуњено, јер кад се осврнемо иза себе, видимо једну стазу за коју се требало борити, али коју нико не може избрисати.
Најбољи пример за то је младић из Лепосавића, Никола Мијаиловић, који се бави атлетиком. Наша школа је имала част и задовољство да управо он буде њен гост овог понедељка. Овом приликом нам се указала могућност да у разговору са Николом чујемо његово искуство које је стекао у овом спорту.Од њега смо сазнали да је као старији јуниор који је истрчао одличну трку на 3000 метара, добио позив у репрезентацији Србије где је наступао у дворани. Након тога је добио позив за тромеч у Хрватској, где је требало да наступа за сениорску репрезентацију, али због техничких проблема није отишао.Истакао је да је првак КУП-а Србије на 3000м и да је победник многобројних уличних трка. На учешћу на последњем такмичењу − ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ, освојио је сребрну и бронзану медаљу и био најбољи за своју категорију у Србији.

Нагласио је да ће овог викенда трчати за Првенство Србије за јуниоре, где ће се борити да освоји пласман за Балканско првенство које ће се одржати у Турској.

На крају разговора, Никола се захвалио нашој школи на помоћи – скромној хуманитарној акцији које су наставно, ненаставно особље и ученици сакупили током протекле школске године, и која му је уручена, а посебно директору школе Драгану Радовановићу на изузетној подршци.На растанку смо му пожелели много успеха, признања и медаља у будућности, уз жељу да се ускоро поново видимо и разговарамо о неким новим победама.

Текст и фото: Бранка Јовановић


Последње ажурирано четвртак, 07 јул 2022 11:28
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian