Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2011-2012 ВЕСТИ 2011-2012 Без прославе мале матуре у кафанама
Без прославе мале матуре у кафанама Ел. пошта
петак, 03 фебруар 2012 20:43


Матурско вече за ученике осмог разреда више неће моћи да се слави у кафанама и ресторанима већ у школама, предвиђено је предлогом закона о основном образовању и васпитању који ће се већ следеће недеље наћи пред посланицима у Скупштини Србије.




Ова новина важиће и за осмаке који ове године завршавају основну школу јер закон почиње да се примењује чим буде усвојен у Скупштини. Мале матуре биле су предмет бројних злоупотреба и крајње је време да се врате у школе, каже Милорад Антић из Уније синдиката просветних радника Србије.

- У Београду се тачно зна који ресторан коју школу држи и који фотограф слика. У цену ресторана урачунате су чак и дневнице наставницима и одређени проценат који иде директору. То је неприхватљиво, а све иде под изговором да деца хоће баш у том ресторану да славе. Да не говоримо о точењу алкохола - каже Антић за “Блиц”.

На ову вест одахнули су и родитељи, којима мала матура представља озбиљну ставку у буџету, посебно ако су у питању девојчице. Ресторан кошта око 30 евра, али хаљина, ципеле, ташна, фризура, шминкање, маникир, педикир, за све то треба издвојити од 250 до 300 евра.


Опширније на сајту дневних новина " БЛИЦ"

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер