Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2011-2012 ВЕСТИ 2011-2012 Пробни тест за ученике 6. разреда
Пробни тест за ученике 6. разреда Штампа Ел. пошта
субота, 31 март 2012 20:42


Ученици шестог разреда полагали су данас пробни тест завршног испита. Тиме се постепено припремају за полагање које их очекује на крају осмог разреда. Они ће бити прва генерација која ће малу матуру полагати из три дела. Осим матерњег језика и математике, очекује их и комбиновани тест из 5 предмета.



Тестирање налик оном које их очекује у осмом разреду трајало је два сата, а ученици су у просторије могли да унесу само прибор за рад, и воду. Непознати задаци радили су се два сата.



Данас су на тесту имали комбинацију питања билогије, историје, физике и географије. Следеће године полагаће тест и са питањима из хемије, јер се она уводи у седмом разреду.



Министар просвете и науке Жарко Обрадовић каже да желе да на време ураде све ствари које су потребне да би нов систем полагања мале матуре имао свој садржај у потпуности и да сви постигну најбоље резултате.



Они који нису решавали задатке ове суботе, могу то да учине наредне. Тестови се неће оцењивати. Резултати ће се искористити да се исправи све оно што је потребно до 2014. када се у малу матуру уводи и трећи комбиновани тест.





 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер